Terug Button

RESIDENT IN DE KIJKER: CALLING SONGS

TENTOONSTELLING

JOHANNES WESTENDORP

 

Elk jaar zetten we tijdens het FENIKS FESTIVAL een resident in de kijker. Bezoekers krijgen een inkijk in het onderzoeks- en ontwikkelingsproces van een project dat in deFENIKS een werkplek vond.

 

Dit jaar focussen we op het onderzoekstraject van Johannes Westendorp. Met CALLING SONGS treden hij en de gitaristen van Zwerm in de voetsporen van de Franse componist Olivier Messiaen, die uren in de natuur doorbracht om complexe vogelgezangen te vangen in muzieknotatie. CALLING SONGS is een onderzoek van Johannes Westendorp naar de mogelijkheden om live en op locatie muziek te maken met insecten- en amfibieënkoren. Daarvoor ontwerpt en maakt hij een mobiele geluidsinstallatie die bestaat uit meerdere kleine speakers, accu’s, gitaarpedalen en modulaire synthesizers.

 

De opening van de tentoonstelling is  op 19 september om 19u en is gedurende het volledige festival te bezoeken. Op zaterdag is Johannes Westendorp aanwezig in de tentoonstellingsruimte.

 

Een bezoek is gratis. Wil je toch bijdragen aan WALPURGIS, betaal dan hieronder een bedrag naar keuze. WALPURGIS en haar artiesten danken je van harte!

bijdrage RESIDENT IN DE KIJKER: CALLING SONGS
19-22/09/2024

0
YOUR CART
  • No products in the cart.