Terug Button
(c) Myrto Giorgiou

SPEAKING CHARACTERS

TENTOONSTELLING

WANNES DENEER

 

Wannes Deneer bestudeert luidsprekers door ze te demonteren en hun werking te analyseren. Vervolgens bouwt hij ze weer samen in zijn eigen luidspreker-collages. Met magneten, koperdraad, karton, plastic folie, papier, touw, metalen blikjes en stenen ontwerpt hij verschillende prototypes. Elke keuze beïnvloedt de vorm en het geluid, waardoor elke luidspreker een uniek auditief en visueel karakter krijgt. Samen vormen deze assemblages een polyfoon orkest van opmerkelijke luidsprekers.

 

SPEAKING CHARACTERS is een speelse installatie vol verwondering over de fysica en technologie van geluid. De compositie herhaalt zich voortdurend en evolueert van laag naar hoog, van abstract naar concreet, van onhoorbaar naar hoorbaar en van zichtbaar naar onzichtbaar. Toeschouwers bewegen vrij door de installatie en componeren zo hun eigen symfonie.

 

Een ode aan het zoeken. Een ode aan het luisteren.

 

De tentoonstelling is doorlopend gratis te bezoeken. Wil je toch bijdragen aan WALPURGIS, betaal dan hieronder een bedrag naar keuze. WALPURGIS en haar artiesten danken je van harte!

bijdrage TENTOONSTELLING SPEAKING CHARACTERS
19-22/09/2024

0
YOUR CART
  • No products in the cart.