Lied van Parthenope – Bel Ayre

“een zonnige en tegelijk intens melancholische plaat. De muziek vloeit als een gesprek op een zomeravond, zonder dat het enige moeite lijkt te kosten. Iets zegt ons dat dit duo nog lang niet uitverteld is.” – De Standaard over ‘A Canzone ‘e Partenope (****)

 

 

Bel Ayre betekent “mooi lied”. Het ensemble is een samenwerking tussen sopraan en artist in residence bij WALPURGIS Lieselot De Wilde en jazzgitarist Peter Verhelst. De twee muzikanten begonnen samen muziek te maken uit nieuwsgierigheid naar wat voor muziek er ontstaat uit een combinatie van hun verschillende muzikale achtergronden. Voor de gelegenheid van het FENIKS FESTIVAL nodigt Bel Ayre Jean-Philippe Poncin op (bas)klarinet en Lode Vercampt op cello uit als gastmuzikanten.

 

 

Met ‘A Canzone ‘e Partenope laat Bel Ayre de mooie Sirene Partenope terug aan het woord in een fijnzinnige selectie Canzoni Popolari Napolitane. De liederen zijn gekozen uit een repertoire dat reikt van de 12de eeuw tot nu. Zoete melodieën worden afgewisseld met rauwe protestsongs, volkse verhaaltjes met nobel smachten, traditionele muziek met kunstliederen. De Napolitaanse liedtraditie kent bovendien duidelijke invloeden van veel verschillende culturen: de oude Italiaanse en Griekse, Arabische, Spaanse, Franse,… En, last but not least, gitarist Peter Verhelst liet zich ook als componist inspireren door de Napolitaanse Sirene. Het programma wordt bijgevolg doorweven met en aantal prachtige instrumentale werken van zijn hand.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets enkel nog beschikbaar aan de kassa