Het geheim van Sperata

Mignon, Goethes romanfiguurtje door de ogen van jonge nieuwkomers

 

ik ben mignon

en in het begin

was ik een geheim

mijn haar is zwart 

mijn ogen zijn zwart

ik spreek nederlands

maar ik spreek niet zo graag 

ik zing liever

 

Het verhaal van Mignon begint in een klein dorpje in een land hier heel ver vandaan. En in dat land is het warm en staan de citroenbomen altijd in bloei. Onder één van die citroenbomen zit een kind. Het kind heet Mignon. 

 

Meer dan twee eeuwen geleden schreef Johann Wolfgang von Goethe een vuistdikke roman, Wilhelm Meisters Lehrjahre, een coming of age verhaal over een jonge Duitse toneelspeler op zoek naar liefde en zingeving. Een verhaal vol ridderlijke avonturen en filosofische overpeinzingen, ingekleurd met markante baronnen en anarchistische acteursbenden. En ergens in de coulissen, verstopt tussen al die bonte personages, verschijnt en verdwijnt Mignon. Een meisje – of is het geen meisje? – dat nauwelijks spreekt en van stad naar stad trekt met een nomadisch circusgezelschap. Wilhelm kijkt naar Mignon, maar begrijpt niet wie hij ziet. Wie is dit kind dat voor hem staat? Welk geheim ligt op haar tong? 

 

Het ongrijpbare personage Mignon, dat in Goethe’s roman slechts een bijrol speelt en zich door niemand laat kennen, staat in Het Geheim van Sperata voluit in het licht.


Onder begeleiding van Teletext, WALPURGIS en een team van kunstenaars geven de schakelklasleerlingen van het GO! Koninklijk Atheneum Antwerpen een stem aan Mignon. Samen creëerden ze in twee maanden een theatervoorstelling vol zelfgeschreven teksten, zelfgemaakte kostuums en muziek. Ze hervertellen het verhaal zoals zij het zien: recht voor de raap, 21e-eeuws en fantasierijk. 

 

Dat wil je niet missen!

 

reservatie

Het geheim van Sperata - 25 november 19.00 - Zaal Zirkus (Fameus), Zirkstraat 36, Antwerpen

48 Gaat
32 beschikbaar
Laat weten of je gaat